Tak suka blogwalking bila....... ?


Assalamualaikum

Ape yang korang paling tak suka bila blogwalking? Hrmm. Bukan paling tak suka, tapi ape sebab-sebab korang tak suka nak blogwalking. Okay, sekarang meh nak list-kan sebab ape aku/kau/mereka/korang/lu malas nak blogwalking.

1. Lambat nak loading.
Sape suka kalau loading pun setengah abad? Daripada tengok blog si dot dot dot ni, baik ah aku layan blogger lain. Korang dah check korang punya berat blog tu berapa? Kalau belum, meh check kat sini ya tuan-tuan, puan-puan sekalian. Kalau tak tau camne caranya, boleh lah tengok entry sy kat sini.

2. Banyak sangat widget warna-warni
Okay-okay, slow down. Memang lumrah lah kan semua orang pun nak blog dia tu cantik. Tapi tak payah la banyak sangat glitter-glitter tu semua. Sikit-sikit dah laa, okay?

3. Welcome/exit message
Part yang ni memang perlu ke? Lagi-lagi kalau yang, "okay nama siapa? Syaza. Sedap nama tu, jangan lupa jadik follower ye?" Alahai, tak payah la tulis, kalau orang nak follow, orang follow lah.

4. Background music
Ye, tahu. Aku pun pernah letak jugak lagu kat blog ni. Tapi lama-lama rasa macam ah, malas lah letak. Bajet orang lain nak dengar. Taste lain-lain kot. Aku pun layan jugak lagu K-pop tu semua. Tapi kejap pegi blog ni lagu mendayu-dayu habis, bukak new tab blog orang lain, pom pam pom lagu blog dia. Tak kisah la tu lago slow ke fast ke, tapi macam tak perlu kot. Macam bunyi nyamuk, memang la slow kat telinga kita je, tapi irritating kan dengar?

5. Tak jumpa sidebar untuk follower
Bila dah suka blog ni, mesti la rasa macam nak follow lah. Entry semua best-best. Sekali, hah ambik kau. Dah banyak kali dah scroll up, pastu down balik, up balik. Last-last tutup terus. Kan senang? Agak-agak nak menyesal tak?

6. Shoutbox
Ni lagi satu, nak lah jugak tinggal link dekat blog tapi tak jumpa tang mana dia letak tak tahu. Dah tu camne nak tinggal link ha? 

Tu jela kot, ke ade lagi? Korang pulak tak suka blogwalking sebab ape eh? Share-share lah :)



Yuyu Zulaikha dah ade dah orang photoshoot dia.
Gua bile lagi?
Ah, bajet lu blogger femes #noob!


Thanks sudi baca, spread the loves

6 comments:

MiZz ShINcHaN said...

:) Chill sis... smua tu common... hak blogger masng2... sy x kish ngn smua tu... sabo je la... :)

Syaza Zul said...

Tula kan? :)

Ummu Habibah said...

yang no1 tu...sy paling setuju....

Syaza Zul said...

Sama lah, tak suka kalau lama sangat loading.

ade2mama said...

amboi marah btul ko ny/ hhwhe
rilex2..hehe.aku x..aku law gy kt shoutbox..aku tglkn ape2 yg rse ptut aku mrapu jew alala

aku xska:

cite da best da..leyh bt aku layn..ble da syok bce tu biase la..nk comment la..skli xleyh komen..demmmmnnn!!
marah ny...tkar jdy bezita taw la

lalaalal

Ummi Hanie said...

lain pdg lain ballang kan cik syaza .. ;)