Cara letak iklan dalam blog


Assalamualaikum

Okay, atas permintaan TERA *sorry, idk your name. Abaikan la dok, Wordless Wednesday amende semua tu, dia suruh ajar camne nak bergiat aktif dengan Advertlets. Tak caye, meh tengok ni.


Okay, first sekali Tera pegi website http://www.advertlets.com/. Lepas tu, macam biasa lah sign up pastu kena bukak email untuk verification.



Then, login macam biasa lah. Dah login pegi dekat dashboard. Ha, before tu kena update profile dulu. Yelah, tak update macam mana nak letak link url tu semua kan?



Lepas tu klik get a code for ads, ads tu advertisement la. So, korang boleh pilih nak letak kat mana, which is, kat leaderboard ke, sidebar ke, mana-mana lah ikut selera masing-masing. Gaya selera tu macam nak makan je kan? Okay tera?

Okay, nak request ape-ape lagi? Hantar aja ya mas ke chatbox ya. xoxo

Thanks sudi baca :)

6 comments:

putra suki said...

your entry is nice. huhu. saya sangat suka baca entry yg pendek2. (^_^)

Syaza Zul said...

Sebab sy pun tak suka baca entry yg panjang-panjang, tu yang tulis pendek je. :)

putra suki said...

yup. lau entry panjang2 org jadi mals nak baca. huhu. :D

Syaza Zul said...

Tulah kan?

putra suki said...

yap. org skrg kan nk cepat. hihi. tp lau entry best panjang mane pun saya akan baca juga.. hik3. :p

Syaza Zul said...

Okay, lepas nih nak buat entry pnjg-pnjg jelaaaaaa :P