Perbezaan antara readers dan followers

Assalamualaikum

Today is my birthday, so happy birthday to me. Ape ni? Tak malu, wish dekat diri sendiri. Biasa ah, masuk lif tekan sendiri namanya. Haha. Okay, ape perbezaan readers & jugak followers ni sebenarnya? Hrrmm. Kalau persamaan, senang je. Kedua-dua mereka memang membaca blog kita tapi?

Readers ni biasanya akan baca jela, lepastu zaaappppp, tutup terus. Ini namanya silent readers. Kalau followers pulak, diorang akan komen, lepastu tinggalkan link dekat shoutbox. Ini namanya win-win situation. Kenapa dipanggil win-win situation? Sebabnya, secara tak langsung apabila diorang komen atau tinggalkan link dekat shoutbox, itu akan meningkatkan trafik. Betul tak? Tak suka ke, kedua-dua belah pihak dapat advantage?

Okay okay, aku tahu. Aku ni sape lah nak cakap pasal followers lah ape lah. "Sedar lah diri sikit, blog kau pun followers seciput je".T_____T 




Tahu lah followers aku banyak cenggini je, sobsobsob

Kenapa aku letak The Swagger's? You know what is the meaning of swag? Go & Google about it. Haha, takde lah. Swag ni macam cool lah. Cool macam sape? Macam followers aku lah, diorang memang cool, tak dapat disangkal lagi. Mat Kool pun kalah ni. Walau ape pun, ni yang aku nak bagitahu dekat korang;

So followers, did you me back? :')

Tapi aku memang nak mintak maaf sesangat sebab, I don't follow back by request. Ceh ayat, bajet artissss ! Tapi takpe, kalau korang ade update entry baru ke, nak suruh tengok blog ke, tinggal je korang punya link dekat shoutbox. Nanti aku komen lah entry korang, takpun aku blogwalking. Okay tak?

p/s: rasa-rasa annoying tak gambar besar gila gedabak? haha

Thanks sudi baca & spread the loves :)

11 comments:

adiba ramli said...

dah lame follow awak..hehe

biasalah, blog kita tak hot macm blog org lain.im newbie :D

SS said...

suka dengan quote 'masuk lif tekan sendiri namanya' :P
btw, HAPPY BIRTHDAY!!!
(^_^)/ nothing wrong wishing for yourself

Syaza Zul said...

@adiba ramli Samaaa lah kita, T____T. Haha

Syaza Zul said...

@SS You like that quote? Good for you. I like that instead of using, "masuk bakul angkat sendiri", haha. Thanks for the wish :)

Eye_nee said...

Sikit-sikit lama-lama jadi bukit sis...

Syaza Zul said...

InsyaAllah :)

Syaza Zul said...

InsyaAllah :)

ade2mama said...

HAPY BIRTHDAY YEEEEEEEEEEEEE....
da 21..da tua da ye hehe..cpt2 crik calon..heheh

ade2mama said...

abis law cm aku ny..masuk kua masuk kua?
heheehehehe

El Yana said...

ee..gmbar kita ada la..hye..yana baru kat cini

Syaza Zul said...

Tulah, hai yana :)