Kenapa blog kurang komen?

Anonymously asked ; Syaza, where do you actually get those of pictures that you've been uploaded in your blog?

My answer ; Good question anon !
............................................................................................................
(Haha, cool tak cakap dengan diri sendiri?) Anon tu Syaza lah.

Assalamualaikum

Syaza syaza. Kau memang cool lah, dah sampai takde orang komen, kau komen untuk diri sendiri ke? Memang style lah #sarcasm. Untuk cik anon yang bertanya, ehem ehem ni ye jawapannya. Tahu tak Tumblr? Ha, ambik kat situ lah. Kalau nak lagi senang, tengok dekat floating icon tu pastu tekan yang lambang Tumblr. Semua gambar ade kat situ, serius. Did I answer your question anon? Hahahaha.


Alahai kesian betul kan? Takde orang nak komen, pastu komen lah dengan diri sendiri #lame. Ha, nak tahu tak sebab ape kadang-kadang blog takde komen-komentar? Sebagai contoh boleh tengok blog ni, memang susah lah orang nak komen, http://syazazul.blogspot.com/. Hahaha, terbagi url sendiri pulak. Okay, antara sebab blog kurang komen ;

1. Entry/tajuk kurang menarik
Bila tajuk kurang menarik, nak komen pun malas lah kan. Yela, malas nak habiskan dakwat pen. Kalau nak menarik perhatian pembaca, kenalah tulis tajuk yang biasanya orang akan search. Lebih kurang macam tu lah, teknik SEO kot. Cuba lah tanya orang lagi pakar.


2. Word verification
Ha, yang ni memang malas bila ade word verification. Daripada eksaited terus malas ah komen, dah la nak tunggu loading pun lama. Aiyaak!


3. Blogger tak femes
Ye ah, tahu sobsobsob T______________T. Unique visitor pun tak ramai, macam mana nak dapat banyak komen pulak kan?


4. Sebab dorang memang malas ah nak komen
Cer komen je dengan diri sendiri? Kan? :) Takkan nak paksa pulak orang suh komen.


Thanks sudi baca :)

14 comments:

Encik JI said...

tula psal. hehe. sabo jela. lgpn blog bribu-ribu, mmg yg popular jela owg pndang

Syaza Zul said...

Kan? tahu takpe. Baiklah kita komen sesama sendiri jela, ye dok? hahaha :)

putra suki said...

huhu. mcm tu pun ada ya.. nk ramai comment kenalah snggh dan comment blog org ramai2. hihi. sy pun kurang comment juga.. (^_^)

Syaza Zul said...

Ni nak kena belajar dgn putra suki ni :)

putra suki said...

adoi.. sy pun baru lagi dlm dunia blogger ni. huhu. add sy di fb klau sudi ya. putrasuki@yahoo.com (^_^)

Syaza Zul said...

Ok :) Otw

putra suki said...

Tq (^_^)

Syaza Zul said...

Done ! :)

hunnyAPIS said...

hihi..nice entry...sangat setuju..tapi at least da masuk geng blogger ni adalh komen sebarang dua..dulu...harem...diri sendiri yang je yang baca kot...huahuahuaaa:(

Syaza Zul said...

Sep sekali ! Memang sama lah kita. :)

~ Cik Azz ~ said...

Boleh je kalau nak banyak komen... Komen sendiri2 guna banyak nama.. Berapa namapun boleh selagi ruang komen tu terbuka utk semua kategori... :P

Syaza Zul said...

Haha, cara yang paling terbaik. Padahal tukar2 nama je kan. :P

Rain said...

sibuk kejar trafik sgt.. bw je. tggl jejak kat ShoutBox, then blah. nk baca entry yg ditulis -> 'haram'

ada yg jenis mcm tu, diorang jarang komen..

Syaza Zul said...

@Rain A'ah kan?