Jom join Mangga Ad

Assalamualaikum

Sape perasan dekat blog ni dah ade Mangga Ad? Alaaaaa, tak perasan? Takpe takpe. Seperti yang korang tahu, Mangga Ad ni pun sama macam Nuffnang, Advertlets, dan jugak Innity. Sebenarnya, baru je tahu pasal Mangga Ad ni semalam. Biasa ah, kata newbie kan? So, tahu ni daripada blog Azuan. Macam-macam info lengkap lah ade pasal semua pengiklan ni.

Dulu masa awal-awal, memang guna Nuffnang tapi alahai lembap lah. Tapi sape-sape yang rasa dah serasi dengan Nuffnang tak perlu lah kot guna pengiklan lain sebab nanti hilang status gliterati. Confirm tak mau kan? So, better teruskanlah dengan Nuffnang je. Tapi bagi aku, aku memang tak tahan lah kan dengan Nuffnang. So, dalam masa 2 minggu macam tu tukar ke Advertlets.

Tapi macam puas hati lah, sebab hari-hari memang gerak lah BE tu kan. Daripada Nuffnang yang tak gerak-gerak. So, kepada blogger yang rasa dia punya BE tu tak gerak-gerak boleh lah guna Mangga Ad ni. Sama jela konsep dia, makin tinggi trafik makin banyak la korang punya impression. Semalam join Mangga Ad ni, aku dah tengok blogger-blogger otai kita yang cakap earning untuk Mangga Ad ni tinggi. Tapi kena tunggu 2 minggu baru iklan tu ade dalam blog. Tapi yang hairannya, iklan tu dah ada. Baru je letak semalam.

Untuk Innity pulak, memang untuk blogger yang page view dia 100k per month, pastu unique visitor dia 20k per month. Nak mampos? Memang sampai bila-bila aku tak guna ah Innity. Sehari trafik pun setakat 100-300, tu pun kalau nasib baik lah kan. Terbaru, Fatin Liyana pun dah guna dah Innity kat blog dia. Gua jangan harap lah.




Dengan 3 langkah mudah, korang dah boleh join Mangga Ad dah. Senang kan? Ape lagi, peluang dah terbuka depan mata, jom lah join. Lagipun, antara kelebihan Mangga Ad ni diorang pun ade dashboard, lepas tu boleh add as a friend semua. Cool kan? 





Kalau nak join, sila klik okay :)


Anonymous asked : Weh, Mangga Ad ni majalah Mangga tu ke?
Syaza answered : Confirm bukan bro. Lu mesti selalu pikir model-model tepi kolam renang kan?
.............................................................................................................
(Hint, Anon tu start with S and end with A) Siapa lagi, Syaza lah. kahkahkah :)

Thanks sudi baca & spread the

4 comments:

zaidah said...

memacamkan bleh menjana pendapatan daripada berblogging

Syaza Zul said...

@zaidah Tulaa kan? Barulah bermotivasi sikit, hihi :)

Muhammad Burn said...

so brapa dah dpt dgn manga. dulu sy pnh pakai...

Syaza Zul said...

Dia cakap kne tunggu 2 minggu lah. So, taktau berapa. Haha