Maaf. Jika tak mahu hati terluka sila jangan baca.


Serious shit, aku rindu nak update. Masa memang sangat jealous dengan aku. Apelah salah aku ni? Kadang-kadang sampai 2 hari aku tak online. Makin dekat nak final, makin banyak assignments/tutorials nak kena hantar. Alahai, lecturer ajar 1 subjek je pun, kitorang ni ambik 7 subjek. And now you expect us to master all of the subjects? Sabar k, sabar. Lumrah alam. Okay, aku tahu hari ini segmen rabu bisu, tapi aku taknak lah bisu-bisu. Ape kelas? Kahkahkah! Aku nak tulis panjang-panjang nak lepas geram. Boleh? Tak boleh pun kisah pulak aku. BOO.

Peh, pesen jerawat suka lepak lepastu tak reti nak blah.
Ini namanya tak sedar dek untung.
Dah bagi tempat tinggal, lepas tu blah ah.

Sebelum aku mengulas dengan lebih lanjut, baik aku paparkan satu screenshot untuk membuktikan sesuatu; 
Rata-rata pengunjung yang sampai ke blog aku ni, ramai yang ingin tahu pasal awek amirul hadi. Bagos, curious is a must. Tahukah anda yang dekat blog aku ni takde satu pun gambar awek dia? Iye, tepuk tangan sebab aku tanya soalan yang bodoh. Kalau kau orang tahu, takkan lah kau orang sampai blog aku bukan. But baby dont chu cry tonight, aku akan makbulkan permintaan cewek-cewek semuaaa.

Okay, ini Puah Pei San.
She is national netball player.
Cina bukan sebarang Cina, dia lah yang telah merembat hati Amirul Hadi selama 5 tahun.


Kalau aku lah kan, memang aku dah duduk kat tepi tingkap sambil lap air mata yang jatuh. Bapak kecewa kan? Itulah, aku dah bagi amaran, kalau tak mahu hati terluka sila jangan baca. Siapa suruh baca? Okay, salah diri sendiri, kbai. Mulai sekarang aku akan cari interest yang baru. Rupa-rupanya selama ini aku hanya melukut di tepi gantang. Eh, ade kena mengena ke? Aku dah lupa maksud dia apa. Kuat sangat makan asam sampai bodoh. Aku tahu hati kau orang sekarang ranap, punah, hancur, berkecai, rabak, chill weh  chill. Suka tak semestinya memiliki, cewah. Ayat taknak menahan pulak kan.

Aku pun tak suka nak menambahkan lagi kekecewaan yang sedia terbuku di dada kau orang semua. Cuma satu jela aku nak nasihat, kalau nak bunuh diri sila ke KB Mall.

Kbai.

4 comments:

soooooour said...

apakah???

Syaza Zul said...

ha?

Anonymous said...

Maafla ye...saya ingin tegur sedikit,nasihat saudari untuk membunuh diri di KB Mall amatlah dikesali.....saya risau jika ada orang yang betul2 mengikut apa yang saudari cakap itu,..mungkin sekadar gurauan tapi tak mustahil kan?...tapi saudari kenalah ingat bahawa setiap perbuatan yang kita lakukan akan dihisab kelak...saya hanya menegur sahaja,maaf jika terkasar bahasa...Wassalam.

Syaza Zul said...

Oh, ok.