Kalah dengan godaan syaitan?


Assalamualaikum

Maafkan aku wahai harimau muda, auummmmmmm ! Memang tiada jodoh nampaknya antara kita. Sekali lagi weh, aku terlepas perlawanan epik antara Malaysia vs Indonesia. Dah la final. Final weh, tolonglah paham final. Pheww ! Apesal time exam je mesti Malaysia vs Indonesia, time Malaysia vs Indonesia je mesti exam. Sumpah, tak paham. Nasib baik lah dapat lecturer yang sporting gila, siap tayang live streaming lagi dekat dewan kuliah. Peh, memang terbaik ah. Dah la, tak guna cakap banyak. Malaysia dah memang dah pun. Dah dua kali berturut-turut, ape perasaan anda? Marah? Malu? Bangga? Kalau bangga memang patut, kalau marah pun memang patut.

credit : Fb
Ong Kim Swee memang terbaik.
Kalau aku player pun confirm-confirm terus bersemangat proton waja.


Tapi malangnya bukan semua orang mampu untuk melawan godaan syaitan. Sebagai contoh ;


Anda kenal ini siapa? Ya betul, ini Ong Kim Swee. Jurulatih pasukan Harimau Muda. Nampaknya orang yang melakukan  benda ini telah kalah dengan godaan syaitan. BOO. Syabas saya ucapkan. Sungguh tidak profesional pada pandangan saya. Waduh pak, bukan gini caranya ya. Ini sahaja sudah cukup untuk membuktikan betapa rendahnya mentaliti kalian. Watlek dah lah, menang kalah adat permainan kot. Macam dah takde Sea Games je, tunggu ah 2013 nanti. Daripada kau orang duk buat benda bodoh ni, baik improvekan diri kau orang semua. Lepas tu, buktikan dekat semua orang yang kau orang tu profesional, bukan player yang suka main kotor. Get it? Credit , CeritaMamat .





Walaubagaimanapun (cewah, ayat!), Malaysia memang terbaik semalam. Part yang penalti tu, memang berdebar gila nak mati. Kalau dah namanya rezeki, takkan kemana. Peh, Baddrol, lu memang bikin gua suspens ah. Memang ending terbaik semalam. Fakri oh Fakri, apesal lah dengan dia ni. Barang yang lepas usah dikenang, let bygone be bygone. Tahniah untuk Khairul Fahmi & juga untuk semua pemain Malaysia. 






Oleh itu, marilah kita sama-sama membendung diri kita daripada terjebak ke dalam godaan syaiton nirojjim. Bukan ini caranya untuk menunjukkan ketidakpuashatian diri kita. Eh, ade ke ketidakpuashatian? Whatever lah. Aduhai, mesti ade lagi anonymous ke orang Indonesia yang akan komen blog aku lagi. Haih, aku tak pernah kutuk hampa pun lah. Watlek dah laaa. Aku cuma bangga dengan Malaysia je, tu pun salah ke?

Thankyou.

3 comments:

aimaniman said...

yuppp dia orang memang keterlaluan.. terover la plak kan..
salam mempolo

Syaza Zul said...

Itulah pasal aiman. Watlek sudeh.

ANIS said...

Sapa nak main dengan anis. hubungi ye. muaahhh.