Cara menakutkan roommate/housemate anda?


Assalamualaikum wbt

Berdirinya saya di sini, adalah untuk menyampai satu tips tentang bagaimana menakutkan teman sekamar anda. Peh, berdiri ! Kau tak payah nak menipu rakyat Malaysia sangat lah. Okay, sekali lagi saya ingatkan, this is the correct way to spell Malaysia not Malingsia. Paham semua bapak-bapak serta ibuk-ibuk yang amat saya sayangi segenap hati saya. 

Sebagai penceramah yang err, bertauliah, saya harap dapat membantu masalah anda semua.
InsyaAllah, semoga semuanya berjalan dengan lancar.
Yang buruk itu datangnya daripada saya sendiri & yang baik itu datangnya daripada Allah.



Pernah terfikir kalau alangkah indahnya dunia kalau bilik ini ana yang punya? Peh, bahagia, aman dunia batinku. Tak payah nak share-share dengan orang lain. Lagi-lagi kalau 1 bilik kena share 3, 4 orang lepastu dapat pulak katil double decker. Hello, imma university student not a school student yang tinggal dekat hostel tu. Uh uh, this is sooo not me. Haa, yang ni memang nak kena hempuk laju-laju. Alergik betul kalau ade orang yang berlagak nak mampos macam ni. Walau apa jua masalah anda semua, jangan bimbang. Semua masalah pasti akan dapat diselesaikan dengan adanya Super Syaza. KahKahKah !

This are the ways how to get rid of your roommate.
Please, memorize all the ways.



Jangan risau, hanya amalkan tips tersebut sahaja. Confim, tak sampai seminggu teman sebilik anda semua akan blah. Oh, minta maaf atas penggunaan ayat yang kasar. Saya memang penceramah yang rock. Barulah mesra remaja giteww. Jika anda dikenakan tindakan tatatertib oleh pihak universiti, mohon jangan disebut nama saya. Mohon.
                                                                       
Ini adalah pengakuan ikhlas daripada seorang saksi.


Oh, aku tak bagi rasuah/belanja makan atau apa-apa sahaja perkara yang sewaktu dengannya. Aku memang best, nak buat macam mana. Ayat nak makan kaki. Kita ni nak tinggal sebilik bukan kejap, lama tahu. Jadi, binalah keserasian kalau tak pernah wujud keserasian tersebut. Jangan pentingkan diri sendiri. Kalau kau dapat roommate yang kaki study, respect lah dia. Jangan lah pulak time dia study, kau duk pasang lagu kuat-kuat lepas tu duk nyanyi-nyanyi lagi. Iye iye, aku tahu suara kau sedap. Nyanyi dalam shower jela eh? Boleh? Kau ingat 1 jela, kau boleh ke hidup sorang-sorang tanpa kawan? Jawapan klise "Ah, nanti aku mati pun sorang-sorang je" Lepas tu, siapa nak kebumikan, kapankan kau? Kau sendiri, giteww? Ah sudah, aku merewang entah ke mana dah ni. Kalau kau respect orang, orang pun akan respect kau balik.

Okay lah, sampai sini sahaja tulisan saya pada hari ini. Saya nak spend time dengan roommate kesayangan. Anda bila lagi? Ciao :*


P/S : blog roommate kita, klik SINI.



4 comments:

NauRah aLwaNi said...

Hebatt.
Boleh buat panduan masa akan datang. :D

Jom baca sini pulak - Adakah kita semakin galak menghina?

Syaza Zul said...

Boleh sangaattt :)

Nazryn Mishar said...

uicehh~ dak UUM cluz FAR aku rupenye. baru perasan blog ni. :D

Syaza Zul said...

Alaa, pegi perasan nape pulak? Alamak, malunyeee. Haha !