Ragam bulan puasa


Assalamualaikum

Tadi berbuka makan apa? Okay, nampak sangat aku tak pegi terawih pastu duk update blog =.='. Sorry lah, yang penting aku ada alasan. Pasal tajuk entry ni sebenarnya pasal adik aku. Dia ni baru darjah 5, tapi dah besar lah tu darjah 5 kan?
Harini, sejak balik dari sekolah tengah hari tadi, kejap-kejap nak pegi mandi, kejap-kejap nak pergi mandi. Tak paham betul aku.


 Memang lah, balik dari sekolah memang patut mandi lah kan. Iye, aku tahu. Masalahnye, okay dah mandi sekali balik sekolah. Tak sampai 10 minit, "Along, adik nak mandi eh?" Aku pun, okay. Tak lama lepas tu, aku tengok dia ambik tuala. "Adik nak pegi mana?". "Adik nak mandi". Lepas tu memang aku tak bagi lah kan. Sebelum-sebelum ni punya lah susah tahu nak suruh dia mandi. Amboi, sejak bulan puasa ni rajin pulak dia nak pegi mandi. Tak payah suruh pegi.

Kalau korang, ape pulak pengalaman korang masa bulan puasa ni eh? Agak-agak sama tak macam aku?

Thanks sudi baca :')

2 comments:

ade2mama said...

buke pose rmai2 kt surau..
pertme n las..

aku gy skli jew n pasny aku kne pk pnjg nk gy buke rmai2 kew xlgy kt surau..

mkn rmai2 dlm dulang..ade atuk ny..da la jggut pnjg..ble mkn nasik..pehhhhh!!! nasik melekat2 kt jnggut dye..pastu dgn kuah2 ade kt hggut dye..da mcm sup jggut...owhhh damnn!!! aku trus xde selera nk mkn..

Syaza Zul said...

Haha, kesian gila. Aku tak pernah lagi la mkn ramai2 kat dalam dulang. Takpe lah pngalaman la tuuu. HAHAHHA