Selamat sampai ke destinasi


Assalamualaikum

Akhirnye, aku sampai jugak dekat UUM ni ha. Ape yang tak bestnye, sepatutnye bas aku pukul 8 malam tapi kena tunda pukul 11 malam. Tak ke haru weh? Dah la beg aku besor ya rabbi. Ke kau orang nak tengok besor mana beg aku tuh?


Oh, sila abaikan muka aku.
Sila fokus dekat beg je.
Beg aku yang aku duduk je, bukan kat sebelah itu ye.
Biasa ah, kata cuti 3 bulan.

Dah la 1 hal, nak kena tunggu dari pukul 8 malam sampai pukul 11 malam. Gila ape mak aku nak kena tunggu aku? Aku kan dah besar, dah 21 weh ! Tak paham aku, ade yang datang beraya rumah aku, siap boleh tanya aku tingkatan berapa. Wachaaa ! Aku dah lama dah ambik SPM lah. =.='

Aku sampai pagi tadi dalam pukul 9 lebih-lebih lah. Lepastu nasib baik ade kawan aku yang tolong angkatkan beg aku yang besar gilaaa tu. Alaa, tapi barang-barang semua belum kemas lagi weh. Ade sape-sape yang volunteer tak yang nak kemaskan? Aku bukan ape, aku ingat nak tukar roomate. Sebab selama 4 sem, memang aku roomate dengan dia. So, dah biasa kan. Tiba-tiba sem ni nak kena tukar pulak kan. Demyu !

Alaa, aku dah rindu dah dekat adik beradik aku. wuwuwuw T______T. Agak-agak diorang rindu tak dekat along diorang ni ek?


Meet the girls


Okay, ini adalah pesanan yang sangat penting kepada semua wanita/perempuan kat luar sana. Tolonglah belajar untuk defend diri sendiri. Janganlah lemah sangat. Kalau kau orang rasa, terdapat gangguan-gangguan yang tak diingini, maksud aku sexual harassment. Tolonglah beranikan diri untuk beritahu orang lain masalah yang kita alami. Ehem, untuk aku jugak lah sebenarnye. Aku tak reti nak defend diri sendiri & aku mesti biar je. Takut nak bersuara. :(

p/s : amboi, syok ye semalam. sesedap kuih almond london je kau kan, duk sandar-sandar kepala kat bahu aku. siap pegang-pegang tangan lagi. eii, tumbuk kang?!

Thankyou for reading :)

2 comments:

ade2mama said...

nk ngorat bleyh huhhuuh...

blaja elok2..
sem ny bia dekan..bleyh x ny:)
aku xkire huhuuh

solat jgn tgl taw:)

da mcm AF da aku tgk beg2 ko tu..ny da trsingkir bpe byk kli da ny eheeh

Syaza Zul said...

@ade2mama Iye, banyaknye pesanan kau kan? InsyaAllah, aku cuba je yang mana termampu. Thanks :)