Why I choose flat shoes?


Assalamualaikum

Harini kan, kite kan, ada 1 kelas je tau. Kite rasa happy sangat. Awak pun mesti tumpang happy jugak kan? Yeay, samalah macam kite. Euwww ! Geli tak kalau aku tulis macam tadi? Okay, cepat muntah hijau sekarang. Tapi aku harini memang ade 1 kelas je, kelas lain semua cancel sebab harini turn student accounting nak konvo. Aku? InsyaAllah, maybe lagi 2 tahun aku akan konvo. Doakan ye kawan-kawan?


 sila abaikan muka aku yang semenyeh & tudung yang herot berot.

Cer tengok, apa yang aku ingin tonjolkan dalam gambar tersebut? Cece, ingat ni rancangan gerak geri gasing ape nak main teka teki? Okay tak payah lah nak uji akal sangat. Biar aku cerita jela senang. Disebabkan permukaan bumi di sintok yang berbukit & tidak rata, aku lebih suka memakai kasut flat. Lagipun aku kalau ke kelas, memang lagi selesa nak jalan kaki. Bukan apa, aku malas nak beratur nak naik bas, pastu nak berhimpit-himpit segala. Rimas ! So, kasut flat lah yang paling sesuai & selesa untuk perjalanan yang jauh meredah hutan belantara & berenang merentasi sungai. Okay tak kelakar pun.

Biasanya aku pakai kasut flat bukan untuk ke kelas je, tapi kalau keluar pun sama. Bagi aku, pakai kasut flat ni selesa & rasa macam diri ini begitu comel dalam alam semesta. *muntah lagi* Tapi ada 1 benda yang aku kurang faham, macam mana siswi-siswi ni pergi kelas boleh pakai heels? Tak sakit ke kaki cik kak- cik kak sekalian? Dah la berbukit-bukit, berbatu-batu pulak tu. Takpela, beauty is pain kan? Tapi sebenarnya, ada jugak keburukan pakai heels ni daripada segi kesihatan tau.

Dulu masa sekolah, ada cikgu biology ni cakap, kalau selalu pakai heels ni boleh menyebabkan mandul. Tapi cikgu tu pun hari-hari pakai heels, maybe sebab nak berpakaian formal kot kan? Kepada wanita-wanita sekalian, selalu pakai heels boleh menyebabkan mandul yang maksudnye takde anak. Nanti bila takde anak, laki pun cari perempuan lain. Nak ke dimadukan? Tak pun ditinggalkan? Ya Allah, jauhnya aku pikir. Tapi dalam realiti tu lah consequences yang kita sebagai wanita yang perlu bersedia. Nehi nehi, sambil geleng geleng kepala. Nanti, tunggu dulu. Ada lagi keburukan yang lain.

 

 Can you see the differences people? Bila pakai heels, badan akan lebih condong ke hadapan & punggung tidak akan menjadi tegak. Macam pelik je tegak? =.=' Kalau nak ayat lagi senang, tonggek lah. Ke suka jadi macam tu? Kalau memang dah original takpela, ni duk buat-buat. Adoi, tak paham aku. Yela, memang lah semua orang nak jadi cantik, anggun & ayu giteww. Tapi pakai lah ikut kesesuaian kan? Mesti kau orang ingat aku jeles kan sebab tak pakai heels? Hello, takde masa okay nak jeles-jeles. Aku pun pakai jugak tapi untuk certain-certain event jela, bukan lah selalu. Sampai nak pergi kelas pun nak pakai. Amboi, sampai dah tak boleh nak beza lecturer ke student. Kelass kau jahhhh !

Ada lagi keburukan yang lain, kau orang boleh baca dekat SINI. Aku taip entry ni bukan atas alasan jeles/dengki, tapi sebab aku sayang kau orang semua. Meh, cium sikit :* Takde salah pun nak pakai, tapi jangan lah selalu. Okay?

Thankyou & spread the word

3 comments:

teralicious said...

same here..mmg suka pakai flat esp sneaker..n xpnh pon pkai heels or wedges..

Syaza Zul said...

Yeay sama ! :) Meh peluk sikit * hugs *.

Che akira said...

heels buat aku tergolek dog. once. arghhh