CASA IMPIAN


Tarikh : 14 Oktober 2011
Tempat : Taska Kasih Suci, Jitra
Aktiviti : Kegiatan Luar Kampus (KLK)

Assalamualaikum & good morning sunshine.

Seperti yang korang telah sedia maklum, aku punya Ko-k adalah hiasan dalaman. So, setiap sem kitorang akan ada aktiviti KLK. Macam sem lepas, kitorang pergi ke Penang melawat Muzium USM, tempat pembinaan dekat Times Square, & Queensbay. Sem ni punya KLK kitorang kena renovate 1 ruang untuk taska ni. Alaa, macam Casa Impian tu. Sebab tulah tajuk entry ni CASA IMPIAN, bhahaha.

Kitorang sampai dalam 9.30 macam tu, lepas tu breakfast dulu makam Nasi Lemak. Dah lepas breakfast, ketua group kitorang bagi taklimat, macam mana nak mula sebab lecturer datang petang, sebab dia pun ada kerja kan.


Ni gambar sebelum proses renovation berlaku. Sekian. 



Antara kerja yang kitorang buat semalam, mengecat, buat hiasan tampal di dinding, mop, & macam-macam lagi lah.



Harap maklong, gambar di atas bukan lakonan tapi itulah yang sebenarnya terjadi semalam.



Untuk cat tu kitorang cat 3 layer. First & second kena undercode dulu. Kalau undercode haruslah warna putih. Ok, ini fakta, take note ye semua. Kahkahkah. Aku cat masa yang ketiga, iaitu warna pink. Pink tu pulak ada 2 colour, 1 yang soft pink, 1 lagi yang dark pink. Konon-konon nak buat picture wall ah. Paham tak? Tak paham pergi duk kat Pahang. Duh, apa kaitang dengan Pahang pulak ni?!

Tadaaaa, inilah hasilnya.

Aku pun tak tahu sama ada, contribution kitorang ni membantu ke tak? Harap-harap membantu la dak? Tak banyak pun sikit jadi lah. Kitorang siap semua ni around pukul 7 lepastu balik.


So, ada sesiapa yang memerlukan khidmat kitorang, just call me okay or email me at syazabudakpoyo@rocketmail.com. Tau tau? Meh cium sikit :*



Happy reading :)

10 comments:

Hawa Ahmady said...

cantiknye renovation tu.. renovate bilik saya boleh tak? hehe

Syaza Zul said...

Boleh boleh, sila email saya. :P

Syaza Zul said...

Boleh boleh, sila email saya. :P

Mia Liana said...

lawa... pandai renovate...

Syaza Zul said...

Hihi,lawa la sangat. Thanks :)

cilla ghazali said...

cantik :)

Syaza Zul said...

Cantik kan lepas renovate? :)

tyra uyura said...

tyra baru lepas cat bilik. colour purple . ehehehe..

anis farhani said...

cantik n menarik :)
nak jugakk macam tu.

Nurul Iliana said...

nice! :thumbsup: