Weekend saya.


P/S : Weekend sepatutnya hujung minggu yang bersamaan sabtu dan ahad. Tapi tidak bagi Kedah, yang mana jumaat adalah hari cuti.


Weekdays sibuk, apalah salahnya manjakan diri dengan keluar pada hari weekend. Jadi, mari saya kongsikan bagaimana saya menghabiskan waktu pada hari cuti saya. Ayuh kawan-kawan, mari kita melalui satu penggambaraan yang begitu asyik sekali ! Yaaa, mari kita ke Jitra semua yok !

Kenapa blur? Kenapa weh kenapa weh? 
Ayuh cerita'in dong.
Biasa ah, kamera cap ayam weh.
Bukan, pemandangan yang sangat tidak menarik.
Uh uh, so not cool.
Tudung, inner, baju, memang selalu takde kena mengena. Haha!


Sebagai pemula bicara, haruslah letak gambar sendiri. Bajet cute ah kan kalau letak gambar muka sendiri. Yeah yeah, whatever. Semalam adalah hari yang luar biasa bagi aku. Aduh, cerita'in cerita'n. Cepatan. Phewww *pikir dua tiga kali sebelum nak cerita* Macam ni, biasanya kalau keluar, mesti kitorang akan tengok wayang & jalan-jalan cuci mata tengok mat-mat Thailand kat sini. Ha, kau orang jangan nak eww eww sangat lah kan? Sekali dapat mamat Thailand yang muka macam Nickhun, taknak terkedip-kedip pulak mata kau orang kan. Peh, ayat bajet minat Korea. Okay, part yang cuci mata tengok orang Thailand tu tipu. Dengan rasminya, Syaza Zul telah bermain bowling buat pertama kalinyaaaaa.

Klepak klepak klebum klebum *bunyi kompang*
Eh?! Eh?! Macam nak kahwin pulak, hihi.



Ayat macam tak berapa nak clear kan? Macam ni sebenarnya ;

Ajun ; Syaza, tangan tu bagi lurus.
Syaza ; Baik buk !

# situasi ini memang benar-benar berlaku. sumpah, tak buat dialog sendiri.

Ini namanya seperti ketam mengajar anaknya memakai heels. Eh?! Eh?! Tapi cerita ni lain, nasib baik ibu ketam memang pandai. Anak ketam dah la lembap sikit, haha!







Walaupun first timer, tapi okay lah. Kot. Overall dapat markah 65. Peh, dapat C! Eh, markah ke orang panggil eh? Lantak lah, kasi redah je. Part tengok movie tu pulak, tengok cerita Puss In Boots. Tak paham aku, bila cakap nak keluar tengok wayang, apehal lah semua orang tanya tengok Ombak Rindu ke? Memang kena tengok Ombak Rindu eh? Serius ah, aku tak rasa langsung nak tengok cerita tu. Yela, semua orang duk up status pasal Ombak Rindu. Contoh eh contoh; "Baru lepas tengok Ombak Rindu, sedihnya sampai keluar air hidung, meleleh-leleh pulak tu." Masalahnye, tiap kali refresh ade je orang up status. Serius, nyampah doh. Sampaikan aku dah rasa muak.

Ni salah siapa ni,  kamera ke tuan punya badan sampai aku rasa aku gemok ?!

Puss In Boots - Trailer
Review Puss In Boots
Tahukah anda, cerita ini sesuai untuk semua golongan umur & masyarakat? Mungkin orang kurang mengenali Puss In Boots ini, namun bagaimana dengan Humpty Dumpty & magic bean. Dari kecik lagi, kita dah belajar pasal lagu Humpty Dumpty kan? Tapi lupaaa. Homaii, macam mana boleh lupa. Yang aku ingat, Humpy Dumpty sit on the wall, pastu bla bla bla. Yang pasal the magic bean tu pulak, kan ade seorang ni yang sanggup tukar lembu dia dengan kacang & bila dia tanam pokok pun tumbuh sampai ke langit. Lepas tu ade raksasa lah, the golden goose lah ape lah. Nak tahu Puss In Boots ni siapa? Pergi la tengok, pergi ah pergi ah. Serius tak menyesal. Semalam masa tengok pun, wayang still lagi full house.
 
 
 
Penutup bicara pun harus ade gambar sendiri, haha! Tak malu bebenor.
 

Ciao.

4 comments:

cumie appleorange said...

moxxxx

Khuzrin Kamarudin said...

Aku pun pelik pasal Ombak Rindu tu.. ada macam cerita Ong Bak yang ada tomoi-tomoi tu ke? Hahhaa...

Puss In Boots.. aku ajak awek aku, dia tak nak.. katanya kebudak-budakan.. apakehe?

Syaza Zul said...

@cumie appleorange Shattaappp youu !

Syaza Zul said...

@Khuzrin Kamarudin Kalau kau pelik, aku lagi pelik.

Untunglaa ade awek nak ajak tengok wayang. Okay, ni pendapat aku. Mungkin kau tak cukup romantik kot nak ajak dia tengok cerita tu. Kahkahkah ! Main-main je, hehe.