Maksud sebenar HUHU


Masalah HUHU ni sering menganggu akal fikiran. Serius, ini bukan bahan gurauan. Kita maksudkan lain, orang paham lain. Kita maksudkan kita tak suka awak, tapi awak pikir kita malu nak mengaku. Okay, seriously takde kena mengena. Eiii, susahnya nak kabor kat korang ni semua. Macam ni ye;

Nik : Weh, ayah tet tet tu kan dah meninggal semalam. Sakit (aku lupa).
Syaza : Oh yeke? Kesiannye, huhu.
Nik : Eh eh, kau ni gelak pulak kan?
Syaza : Weh, huhu tu sedih laa.


Legaaaa *tarik nafas panjang-panjang*


Jadi, faham dah apa maksud sebenar di sebalik entry yang sedang aku karang sekarang ni? Cer bayangkan kalau gelak huhu tu acane? Huhuhuhuhuhuhuhuhuhuhu. Kalau gelak macam tu memang tak vogue de vas la kan. Kalau nak gelak huhuhu jugak, boleh. Boleh pergi audition cerita hantu. Aku nasihatkan, kalau nak gelak, gelak bagi puas.


This is what I'm talking about.



Huhu? Huhu? Huhu? Tang I love you dah okay dah, sweet sangat. Ala tomey tomey. Part huhu tu, macam terpaksa ke ape? Haa, yang tu serius tak paham. Jadi, aku dah simpulkan bahawa lain orang lain interpretation. Maybe bagi aku huhu tu macam sedih, tapi bagi orang lain huhu tu gembira. Jadi (suka ulang), aku rasa cikgu-cikgu kat sekolah please ajar budak-budak bahasa sms. Aku yang dah besor ni pun still lagi suka mengconfiuskan diri, confiuskan orang lain apatah lagi.

Aku dah dapat detect dah satu penyelesaian yang dapat mengelekkan diri daripada sebarang masalah ekoran daripada salah paham. Bersedia semua, bersedia. Ke kanan lurus *marching* Eh eh, harap maaf, tetiba rindu PLKN. Aku rasa penggunaan emoticon tu penting. Kalau fikir logik, takkan lah aku nak gelak kalau ayah kawan aku meninggal. Gila kejam hati bapak keras nak mati.

Gambar annoying habis, kalau tak annoying masakan aku nak upload.
Kahkahkah! Eh silap Huhuhuhu!



Tata titi tutu tete(eh lucah). Kbai.

6 comments:

Adam Roslan said...

Huhu boleh jadi macam memeriahkan suasana. :)

cumie appleorange said...

kan..aku pun plik.bunyi pun huhu.gelak haha la..bangang..
tp huhu much better dr LOL.mcm bongok je lau buat lawak org reply LOL je.cilake

Syaza Zul said...

@Adam Roslan Huhu, ye kot. See, meriah kan? Haha

Syaza Zul said...

@cumie appleorange Tak payah nak cilake sangat ah cumie. LOL barulah urban. Tak gitu?

cumie appleorange said...

ahahaha..urban la sgt.menghilangkan mood je cegitu

zuk zuhaiza said...

oh, huhu tu utk sedih ke.
tp asenye bolehnye gelak huhu dengan nada sopan. eheeee